NOODSITUATIE IVM CORONA VIRUS

Geachte patiënten, gasten en bezoekers van Tandartsenpraktijk Vlaardingen,

Allereerst willen we u erop wijzen dat onze richtlijnen op Infectie en Preventie in Nederland tot de hoogste in Europa behoren. In onze praktijk passen wij dat extreem zorgvuldig en professioneel toe. U ziet ons met handschoenen, mondkapjes, beschermbrillen en alcohol in de weer. Ook zijn wij bezig om behalve de lucht die nu geventileerd wordt, deze ook te desinfecteren met UV straling. De instrumenten zijn afgedekt, nergens zijn losse objecten en alle oppervlakten inclusief deurknoppen worden zeer goed schoongehouden en afgenomen met alcohol na ieder bezoek. Wij nemen meer tijd voor de wisseling van patiënten met zo min mogelijk patiënten in de wachtkamer en met de gepaste 1,5m afstand. Wij passen onze regels toe voor uw en onze gezondheid.

Voordat er een afspraak kan worden gemaakt, bent u verplicht te melden of u tot een risicogroep behoort voor het Coronavirus en of u klachten gerelateerd aan het Coronavirus heeft zoals verkoudheid, hoesten of koorts. Ook als een van uw gezinsleden thuis (een van) bovenstaande symptomen heeft kunt u even geen afspraak maken. Indien dit het geval is neemt u dan via het emailadres info@tpvlaardingen.nl contact met ons op zodat wij met u doornemen wat dan de mogelijkheden zijn voor een behandeling bij de GGD of een Corona Spoed Praktijk in de regio. Ook via de mail kunnen onze medewerkers u al heel veel hulp bieden om u gerust te stellen en concrete aanwijzingen te geven om de pijn of klacht te bestrijden. Onze zorg en adviezen voor u blijft beschikbaar.

Nieuwe informatie omtrent de openingstijden zal op de website www.tpvlaardingen.nl en onze Facebook pagina te vinden zijn.

Wij volgen de adviezen van de overheid en de overkoepelende tandartsverenigingen ANT en KNMT in combinatie met wetenschappelijk recent toonaangevende onderzoeken. Wij nemen onze eigen beslissingen daarop gebaseerd. Extra maatregelen voor  deze periode bij een bezoek aan onze praktijk zijn het volgende:

1: Bij binnenkomst dient u uw handen met alcohol te desinfecteren. Bij voorkeur spuit de assistente alcohol op de handen. U raakt met uw handen zo min mogelijk objecten en oppervlakten aan.

2: U houdt 1,5 meter afstand tot alle andere mensen in de praktijk en tot de balie. Voor de balie staat een duidelijke markering voor de te nemen afstand. Ook hebben wij een plexiglas scherm voor de balie geinstalleerd.

3: U zegt uw afspraak kosteloos af bij eigen verdenking van verkoudheid of koorts bij uzelf of in uw gezin. Behandeling bij patiënten boven de 70 jaar en/of  met een kwetsbare gezondheid is niet aan te raden op dit moment.

4: U hoest/niest in een verse tissue of in de elleboog. U raakt uw gezicht, mond of neus alleen aan met een schone tissue en niet met uw handen.

5: Wij vragen u om thuis als voorbereiding naar de wc te gaan en zo min mogelijk de wc in de praktijk te gebruiken.

6:  Wij laten u in bepaalde situaties 1 minuut voorspoelen met 1% waterstofperoxide voor aanvang van de behandeling.

7: De behandeling wordt zo veel mogelijk onder rubberdam uitgevoerd.

8: Er is uitsluitend toegang voor patiënten met een afspraak die voldoen aan bovenstaande voorwaarden. Wij verzoeken u om alleen binnen te komen zonder begeleiding en in geval van een kind met één van de  ouders indien dat prettig is voor het kind.

9: We behandelen volgens de gebruikelijke tarieven.

10: U raakt geen deuren aan, alle behandelkamerdeuren worden door de assistentes geopend.

11: Heeft u een vraag of is er iets onduidelijk stuurt u dan een email naar info@tpvlaardingen.nl.

Tot slot onze excuses voor het ongemak.

Wij hopen dat wij samen met u snel door deze moeilijke periode heen komen.